FAQ

 

 • Zijn jullie een erkend opleidingsinstituut?

  We zijn CRKBO geregistreerd en voldoen daarmee aan de kwaliteitscode voor het Kort Beroepsonderwijs. Bij ons leer je door te doen, dus stroop die mouwen maar op! Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat.
   
 • Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

  We hebben geen specifieke sluitingsdata voor de aanmeldingen van de opleidingen. Des te eerder jij je aanmeldt, des te zekerder je bent van een plek. Alleen weten we ook dat een aanmelding kan afhangen van verschillende onderdelen (financiën, werkgever, etc.) waardoor een lastminute aanmelding kan gebeuren. Geen probleem!
   
 • Kan ik mij voor meerdere opleidingen tegelijk aanmelden?

  Ja, dat kan zeker! Bij ons kun je modulair leren. Concreet betekent dit dat je verschillende modules achter elkaar kunt volgen (of tegelijkertijd) om zo jouw eigen leer- en ontwikkelplan samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met de Storytelling Academy voor een goede basis, daarna de basistechnieken van film en editing ontwikkelen bij de Film & Editing Academy en daarna je verdiepen in documentaires maken bij de Documentary Academy. Je kunt ook de opleidingen tegelijkertijde volgen, mits de lesdagen niet hetzelfde zijn.
   
 • Wat zijn de toelatingseisen?

  Onze opleidingen zijn er voor iedereen die zijn of haar dromen wilt najagen: van de beginnende maker tot aan de carriereswitcher en ervaren prof. We focussen ons op het verbeteren van jouw vaardigheden door onze praktische opleidingen. Wij kijken ook altijd naar wat jij kunt als maker of wat jij wilt gaan leren en of dat aansluit bij onze opleidingen. De minimumleeftijd is 16 jaar.
   
 • Wat kost de opleiding?

  De kosten variëren per opleiding. Zo kun je bij ons leren vanaf 145,00 per maand met onze abonnementen, maar er zijn ook losse cursussen vanaf 250,00 euro tot aan halfjaarlijkse opleidingen van 4500,00. We zijn een particuliere opleiding, waardoor de kosten bij halfjarige opleidingen hoger liggen dan bij gesubsidieerd onderwijs. Met meer budget kunnen we meer investeren in betere docenten, kleinere klassen, leuke projecten en persoonlijke begeleiding.
   
 • Zijn er tegemoetkomingen in kosten?

  De studiekosten kun je aftrekken bij de belastingaangifte en daarmee krijg je tot wel 40% terug. Ook zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen vanuit de overheid die je kunt inzetten. Bekijk alle mogelijkheden hier.
   
 • Heb ik recht op studiefinanciering?

  We zijn een particuliere opleiding en vallen daardoor niet binnen de voorwaardes van DUO. Je hebt daarom ook geen recht op studiefinanciering. Echter is het wel mogelijk om onze opleidingen te volgen als minor of keuzevak. Neem hiervoor persoonlijk contact op met ons, dan helpen we je graag verder.
   
 • Hoe betaal ik?

  Je kunt de opleidingskosten per termijn of eenmalig betalen. Dit kan zowel via iDeal als op factuurbasis.
   
 • Wat zijn de kansen na het volgen van een opleiding?

  Het volgen van een van de academies bij REDUCATIONS zorgt niet voor baangarantie, maar biedt wel alle ingrediënten om de kans te vergroten voor het vinden van een nieuwe baan! Gedurende de opleiding werk je aan het uitbreiden van je portfolio, kun je je netwerk uitbreiden en organiseren we speeddates met bedrijven die op zoek zijn naar nieuw personeel/freelancers. Een baan kan ook in de vorm zijn van een betaalde stage of werkervaringsplek om (nog meer) vlieguren op te doen.
 • Waarom een certificaat en geen diploma?

  Grootste verschil tussen certificaten en diploma's is de duur van de opleiding en de onderwerpen die worden geleerd. Certificaten zijn meestal gericht op zeer specifieke vaardigheden en zijn korter van duur. Sommige beroepen veranderen in de praktijk zo snel dat 4 jarige opleidingen vaak niet in staat zijn om cutting edge educatie te bieden daar waar het nodig is in de praktijk.