Workshop

4 uur | Stop Motion - Daan Habets Surrealistische werelden creëren door gebruik van collage en stop motion. Samen ga je hands-on aan de slag om jouw eigen gif te creëren en de basis van handmatige compositie en animatie onder de knie te krijgen.

Daan Habets studeerde aan de kunstacademie in Maastricht en De Ateliers in Amsterdam. Ze maakte tijdens haar studie ruimtelijke installaties die soms levensgroot waren, maar steeds vaker schaalmodel bleven.  Daan: “Wanneer je naar binnen gluurt in zo’n kijkdoos wordt je opeens het verhaal ingetrokken; magisch!” Schaal fascineerde haar altijd al, en dat begon zich steeds meer te ontwikkelen door miniatuur decors voor magazines (still-life) en mode-merken (animaties).

Daarna was de stap naar het animeren van collages snel gemaakt. Die animeert ze tegenwoordig zowel handmatig als digitaal voor klanten zoals Mirror Mirror Magazine, Love Stories en Hèrmes. Check haar werk hier en volg Daan op haar socials.

"Tegenwoordig komen er zó veel beelden op ons af, dat het de uitdaging is om de aandacht van de kijker te pakken. Wanneer je met handmatige collage en stop-motion aan de slag gaat is de truc om te laten zien dat het van papier is om op die manier de kijker te verwonderen en nieuwsgierig te maken.” 

Tijdens deze 4 uur durende workshop neemt Daan je mee in haar verhaal, ga je met materiaal aan de slag om vervolgens digitaal een stop-motion in elkaar te zetten. Het enige wat je mee moet nemen: je smartphone!

See you there!

Aanmelden Workshop

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?