Become a Poet

4 uur I Jesse Laport introduceert de verschillende manieren van dichten en spelen met deze woordenkunst. Handen uit de mouwen want je gaat flink pennen en zelfs je eigen werk voordragen

Vloekend en tierend kan je over de mooiste zinnen vallen, uren peinzen en in je hoofd blijven malen over de vertaling van een gevoel naar een woord. Dichten is een puzzel proces. En als je niet weet waar je op moet letten loop je snel tegen een muur op. In de workshop ‘To become a poet’ ga je samen met Jesse Laport op zoek naar richting in de creatieve woorden wirwar van poëzie. 

In deze workshop ga je met Jesse op zoek naar antwoorden op vragen als: hoe raak je je lezer en op welke strategie pas je toe? Welke dichtvorm gebruik je en waar begin je? Een klassiek sonnet, een grappige limerick of een Spaanse copla. No worries, de verschillende dichtvormen worden je al snel duidelijk gemaakt, want naast een stukje voordrachtsleer - hoe draag ik mijn werk voor? - tik je ook de basis aan van de theorie der woordkunst. En stroop de mouwen maar op want je gaat zelf ook meters pennen. 

Dus schrijf je in en geef woord en harmonie aan dwalende gedachten. Leer ze aantrekkelijk en betekenisvol met elkaar verbinden. Vervorm de volgorde in een sprekend ritme. En sluit af door de geraakte kern nog eens te bevestigen. Of… laat jij het toch open?

Jesse Laport, is schrijver, docent en ervaren podiumdichter. Met versleten podia als - om even op te noemen- Lowlands, Geen Daden Maar Woorden Festival, Klokhuis, Paradiso, en twee keer het Koningshuis, weet hij voor te dragen als geen ander. In zijn werk, dat digitaal, op papier, op muren en zelfs op lichamen verschijnt, wordt vaak gestoeid tussen kinderlijke verwondering, volwassen vraagstukken, en de frustratie die daar soms bij kijken komt.
 

Aanmelden Become a Poet

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?