Storytelling

8 lessen | Verhalen vertellen: we doen het elke dag. Maar een verhaal goed en met impact vertellen? That's another cook. Met de cursus Storytelling ga jij dat in je vingers krijgen. Zin an!

Programma

We leren je in de opleiding Storytelling de crème de la crème op het gebied van verhalen vertellen. Wat komt er kijken bij het vertellen van een goed verhaal? Wat sluit aan bij je doelgroep? We worden voortdurend omringd door visuele media, maar welk medium leent zich nu het best voor jouw verhaal? Welke aspecten komen hier allemaal bij kijken? Leer hoe je van een idee, tot concept tot uitwerking komt. De opleiding Storytelling is geschikt voor ondernemers en creative birds die aan de slag willen gaan met storytelling en visuele communicatie. Ook toegankelijk voor beginners. Na het volgen van deze verkorte module kan je makkelijk doorstromen naar elke opleiding binnen REDUCATIONS. Bijvoorbeeld Film and EditingDocumentary, Movie Maker of Animation.

Leuk en aardig maar nu even concreet: 

  • Welke aspecten komen voorbij: o.a. motivatie en doelgroep, online storytelling, live presentatie, copywriting, fotografie en film. 
  • Je werkt aan je live presentatie skills.
  • Bij positieve afronding kun je doorstromen naar onze vervolgopleidingen
  • Krijgt levenslang gratis toegang tot masterclasses (dit wil je!) 
  • Bent super dichtbij de praktijk dankzij REDRUM 

Na afronding van Storytelling heb je jouw korte verhaal, gedicht, scene, of artikel op papier of beeld uitgewerkt met professionele feedback. Als maker heb je je breed ontwikkeld en geoefend: van gedicht tot reclametekst. Van de 5 genres en 4 media waarin je oefent (tekst, beeld, audio, toneel) heb je een passende vorm en doelgroep gekozen voor jouw verhaal. Je begrijpt de basisprincipes van verhalen vertellen en schrijven uit het vak zoals show don't tell, het singuliere detail, the journey of the hero, perspectief, want and need. Jij kunt verhalen lezen, kijken en luisteren met analyse. Je krijgt tips en toegang tot open podia, inzendmogellijkheden, schrijversnetwerken en opstapjes naar de schrijvers-, film- en makerswereld.

Benieuwd wat onze studenten hebben gemaakt? Bekijk onze Wall of fame

Toelating + benodigdheden

Aan de opleiding Storytelling worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Een laptop of ander device is handig voor het schrijven van de teksten en maken van aantekeningen. Old school noteblok mag natuurlijk ook ;-).

Docent

Docente Lotte kan veel, heel veel! Als collega bij REDRUM richt zij zich op regie en concept ontwikkeling. Met als achtergrond de toneelacademie en ervaring als duo partner met zus Karlijn Milder van de Milder Sisters is ze mega nieuwsgierig op verschillende tereinen binnen de podiumkunst, mode, film en fotografie. 

 

Aanmelden Storytelling

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen nemen wij contact met je op. Let op, je gaat in beide gevallen een betalingsverplichting aan.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichtig aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?