Sound Academy

10 lessen | Ben jij degene die tijdens de film met je oren kijkt? Wil jij weten hoe je geluid en dialoog bewerkt? Weet je al hoe je een geplette peer kan gebruiken voor druipend bloed? Klinkt dit tasty? Scroll dan naar beneden!

Programma

Duik in de wondere wereld van sound design tijdens de Sound Academy! Tijdens de opleiding beweeg je je door elke sound-wave heen die je gaat ontdekken in 10 lessen. Een gigantisch onderschatte wereld van film, misschien wel even belangrijk als een camera. We hebben allemaal een keer een horrorfilm gemute, want geluid verdiept je in de wereld van het karakter en hun situatie. Geluid bewerken lijkt een eitje, maar valt niet op als het goed is gedesignd. Je leert de basis van geluid opnemen, bewerken, designen en foley! Of je nu animator, documaker of filmmaker bent, deze opleiding boost je skills enorm en tilt je naar een hoger niveau!

Dit is de opleiding als je meer kennis wil opdoen over audio of betere geluidsopnames wil maken of wil bewerken! Zet bij ons de eerste stap als je als sound engineer, post-production mixer, foley artist, boom-operator of sound designer aan de slag wil. Heb je hiervoor Documentary Academy, Animation Academy, Film en Edit Academy of een van onze andere academies gevolgd, dan is this the place to be om de puntjes op de i te zetten. 

Je wordt uitgedaagd om echt te luisteren en je gehoor te ontwikkelen en dat is een super leuke uitdaging. Geluid kan in film heel veel voorspellen, nog zonder dat je het door hebt (ever heard of Sweeny Todd?). Sferen verdiepen, background opvullen, schakelpunten aankondigen en de emoties van een karakter vergroten. Pluis geluiden uit en ontdek wat er gebeurt als je effecten toevoegt. Leer de ins en outs van Pro Tools en ontdek hoe je als een pro leert designen. Je zal flink aan de bak moeten, want huiswerk is wekelijks... Let's get to work!

Wat ga je leren? 

 • The theory of sound, de 5 main elementen: ambience, foley, sound design & audio effects, voice over/ dialoog, music 
 • Clean geluid opnemen op set en hoe gebruik je een passende microfoon
 • Design benadrukkende sferen en ontdek verschillende tools hiervoor
 • Experimenteer en bouw jouw eigen bibliotheek aan onmisbare foley geluiden
 • Sound on set en een waslijst aan opnames
 • Ear for sound! Herken geluiden en leer ze op te bouwen in lagen
 • Wat lever je een composer aan en hoe krijg je wat je zoekt?

Na afronding van de opleiding beschik jij over de basiskennis van het proces: het opnemen van geluid op set tot de export in Pro Tools! Je leert hoe je een geluidloze film kan aankleden met geluid.  Je krijgt de vrijheid om de wereld van geluid te verkennen door veel te spelen. Je gaat veel verkennen met alle tool-opties in het softwareprogramma Pro Tools. Je verruimt je gehoor en je kennis met foley, het foppen en designen van geluid van bewegingen, materialen en reacties. Bouw een bibliotheek aan designs, opnames, foley, background en muziek. Rol deze course uit als sound expert 

Studeren met voordeel 

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder!

 • Bouwen aan je portfolio en skills
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk, dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Toelating + benodigsheden 

Aan de opleiding Sound Academy worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. We leggen een flinke basis met deze Academy! Heb jij eerder een opleiding gevolg bij Reducations? Kijk dan snel de combinatie opleidingen voor de kortingen! Qua benodigdheden is een geschikte laptop vereist, check hier de specificaties! Daarnaast is een licentie bij Pro Tools en een goede koptelefoon een must! Wij raden aan een een external harddrive aan te schaffen om je soundbibliotheek op te bouwen. 

Docent 

Gijs Knol (30) is een award-winning composer en muziekproducer. Daarnaast is hij audio engineer en werkt hij op dagelijkse basis vanuit zijn studio in Amsterdam aan muziek en geluid voor merken, commercials, vormgeving voor radio, TV en muziek voor korte films en andere media zoals podcasts. Gijs heeft een grote passie voor muziek en geluid in de breedste zin des woords en kan hierdoor zijn ervaring in het hele proces van creatie tot oplevering delen. Kijk eens op zijn website voor een greep uit zijn werk. 

 

Aanmelden Sound Academy

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?