Shorty Voice Acting Luisterboeken

4,5 lessen I Laat jezelf uitdagen en leer verhalen inspreken. Leer hoe je luisteraars aan je lippen kan laten hangen en de stem van een verhaal kan zijn.

Programma 

Pssssst! Geniet jij ook zo van een heerlijk luisterboek tijdens de commute, voor t slapen gaan of gewoon heel lekker op een rainy day? Storytel, Audible of Kobo plus al uitgeluisterd? Hoeveel verhalen ga je luisteren voor je je eigen luister verhaal gaat maken? Onderneem de volgende stap bij Luisterboeken Academy en kies welke module je wil volgen! Leer bij ons alle stappen van luisterboeken maken, van schrijven tot inspreken!

Hoe ontdek je die peaceful stem? Oefening baart kunst! Onze master Annefleur (Voice- Acting) zal je wegwijs maken. Je zal door een rollercoaster van toonhoogtes heen gaan en je hele stem warm buzzen. Verhaaltjes voorlezen lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want 15 minuten kan een hele wereld op z'n kop zetten! Begeleid jij de luisteraar door het verhaal heen met je stem?

 • De techniek van je vocale instrument 
 • De stem van het verhaal 
 • Hoe moet je demo's opnemen 
 • Je hebt een demo!!!

Na het afronden van de opleiding luisterboeken kan je je eigen luisterboek gebruiken als portfolio! Door les te krijgen van de pro's ken je alle ins en outs over het maken van een luisterboek, maar ook hoe je jezelf out there krijgt! Je hebt een basis begrip gekregen van wat stemacteren inhoudt, van het werkveld en de spelers. Je hebt geoefend met inspreken en bent je bewuster van je eigen geluid/ je stem en wat er allemaal komt kijken bij inspreken. 

Heb je al gekeken naar de volledige versie van deze opleiding? Kijk snel naar de complete opleiding Luisterboeken! Benieuwd wat er gebeurt voor je gaat inspreken? Kijk snel wat de schrijvers leren in de voorafgaande module/ shorty Luisterverhalen schrijven! Meld je aan op deze pagina als je enkel de voice acting module voor Luisterboeken wil volgen! 

Studeren met voordeel 

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder!

 • Bouwen aan je portfolio en skills 
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Toelating + benodigheden

Aan deze shorty zijn toelatingseisen gesteld. Enige ervaring in stemacteren is een must! Let us know als je twijfelt over het niveau van je ervaring, stuur dan een demo of je portfolio door. Dan checken wij je skills. Een external harddrive voor de demo's is heel handig mee te nemen, dan heb je altijd een back up van je opnames. Het is een mega pluspunt als je de vooropleiding Voice Acting Academy hebt gevolgd. 

Docent

Annefleur is actrice, stemactrice en oprichter van House of Voice, een casting agency voor stemacteurs. Annefleur werkt zelf al bijna 10 jaar als vaste stem voor Hyundai en ze is dé stem voor Radio 10, Dove, Evi van Lanschot en Smulderstextiel. Als er iemand je de kneepjes van het Voice Acting vak kan leren, dan is zij het wel.

Sander de Heer is in 1982  afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (Artibus). Al snel acteerde hij ook in velerlei tv-series en films (waaronder: Vrienden voor het Leven, Onderweg naar Morgen, Goudkust, Jansen, Jansen en bijvoorbeeld in de film Razend). Als stemacteur timmert hij inmiddels zo’n 30 jaar aan de weg en vertolkte hij in de loop der jaren duizenden karakters (waaronder: Mr. Krabs in SpongeBob, Puss in Boots in Puss in Boots en Averell Dalton in Lucky Luke). Hij heeft als stemacteur van luisterboeken zo’n 200 titels op zijn naam staan.  Sander won de Zilveren Koe in 2011 voor zijn bijdrage aan de Nederlandse nasynchronisatie. Hij stond meermaals op de shortlist van een Luisterboeken Award en werd genomineerd voor een Musical Award in 2017 voor De Sultan en de Roverhoofdman in de musical Ali Baba.  Afgezien van zijn acteer- en stemmenwerk, geeft hij acteerlessen, regisseert, speelt gitaar, zingt in een eigen band, schildert schilderijen en schrijft af en toe een boek.  

 

Aanmelden Shorty Voice Acting Luisterboeken

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?