Regievisie schrijven

3 dagen I Deze shorty geeft jou de zet in de rug om je eigen visuele project te regisseren. Je leert hoe je een killer regievisie schrijft. Val op bij fondsen en producenten. In een overtuigend plan telt elke zin en kom je dichter bij de realisatie van jouw plan

Programma 

Een pitch is een krachtig document waarin je overzichtelijk uitlegt wat jouw film uniek maakt. De kers op de taart van deze hele pitch is de regievisie. Wat is jouw motivatie als regisseur en wat is de urgentie van het project? Een regisseur heeft een heldere visie over het beeldgebruik. Wat is het genre en de stijl? Wat maakt het verhaal bijzonder? Wat is de interpretatie van het script? Wat is de ontwikkeling van de karakters en hoe kunnen de acteurs dit het beste spelen? 

Wat ga je leren?

 • Je visie communiceren 
 • Scherp en kritisch schrijven 
 • Pitchen 
 • Persoonlijke begeleiding bij het schrijven 

Na deze shorty weet jij hoe je een top regievisie kan schrijven. Je weet hoe je een duidelijke pitch kristal helder en zo beknopt mogelijk kan uit te leggen. Je kan de informatie en motivatie op elkaar aan laten sluiten. Je weet welke informatie ruis is en welke informatie essentieel is om te benoemen. Voorkom onduidelijkheid en kleine foutjes en boost je professionaliteit in de industrie.

Toelating + benodigdheden 

Aan de shorty Regievisie worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Neem je eigen script, concept of plan mee te nemen naar de les! Hier zal je een plan voor schrijven gedurende de opleiding. Een laptop of ander device is handig voor het schrijven van de teksten en maken van aantekeningen.

Studeren met voordeel 

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder!

 • Bouwen aan je portfolio en skills
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Docent

Casper Buijtendijk studeerde in 2018 af aan de Nederlandse Filmacademie als regisseur fictie, met een brutale en surrealistische visie als filmmaker. Maar alleen regisseren was niet genoeg voor hem: inmiddels werkt hij ook als muzikale artiest en multimediale kunstenaar. In alle media waarin hij werkt, weet hij zijn eigenzinnige wereld op unieke wijze te vertalen naar industrie en publiek. Daarnaast geeft hij workshops en creatieve coaching.

 

Aanmelden Regievisie schrijven

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?