Film and Editing

24 lessen | Hier leer je hoe je een goed verhaal moet vertellen én hoe je dit in beeld kunt vangen. Van basis monteren tot post-productie. Hier bouw je aan een ijzersterk portfolio. Want daar gaat het om in deze wereld. Geschikt voor zowel de beginnende als de meer ervaren koppen onder ons.

Programma

In korte tijd leer je onder andere over het gebruik van camera en lenzen, opstellen van licht, kadreren, het afnemen van interviews, het maken van een draaiboek, briljant editten en het omgaan met feedback van klanten. De opleiding bestaat uit vier blokken waar je elke keer de basis van het gehele productieproces van A tot Z doorloopt; van concept schrijven, filmen tot aan de laatste puntjes op de i van de edit. Je tast de verschillende film disciplines af, om jouw wijze van film maken in de vingers te krijgen. Commercial, fictie film of documentaire, welke filmmaker schuilt er in jou? Elke les staat gelijk aan een huiswerkopdracht dus ook thuis zul jij flink aan de bak moeten. Alles gericht op die showreel om trots op te zijn. We werken met Adobe Premiere Pro CC, de juiste licentie krijg van ons. Wel zo handig! De opleiding wordt afgesloten met een filmfestival waar alle studenten hun werk laten zien aan elkaar, maar waar je ook bij uitgenodigde bureaus in beeld komt. Very interesting...

Leuk en aardig, maar nu concreet:

  • Je maakt 5 (of meer) films en 5 social-media outputs
  • Je maakt meerdere praktijkoefeningen
  • Bouwt een dijk van een showreel
  • Hebt speeddates met studio’s
  • Krijgt levenslang gratis toegang tot onze masterclasses 
  • Bent super dichtbij de praktijk dankzij REDRUM

Benieuwd wat onze studenten hebben gemaakt? Bekijk onze Wall of fame.

Toelating

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Een laptop of pc is natuurlijk wel nodig. Check of deze voldoet aan de eisen voor Premiere Pro (licentie krijg je van ons). 

Docenten

Wat een geluk hebben wij (en dus jij!) met dit docenten team. Lotte, Maarten, Karlijn en Brian hebben alle 4 hun eigen expertise en wisselen de lessen af om de studenten alles bij te brengen over het vak. Het vak waar zij zo van houden en dagelijks in de praktijk actief in zijn. 

 

Aanmelden Film and Editing

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen, nemen wij contact met je op
Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?