Documentary Photography

Een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Een documentair fotograaf richt zich niet op het verhaal in 1 foto, maar werkt seriematig en is op zoek naar de verhalen achter het nieuws. Wat speelt er, op de langere termijn. Het vertellen van dit verhaal is je drijfveer om op zoek te gaan naar de details. Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen, kijkt naar buiten.

Programma

Je leert in deze opleiding hoe je de diepte in gaat, hoe je communiceert met beeld en fotografisch verhaal maakt. Je leert over fotografie, en welke technieken je kan inzetten om de nadruk ergens op te leggen. Elke maker is anders en heeft zijn/haar eigen visie, deze leer je te ontplooien en scherp te krijgen. Je werkt tijdens de opleiding aan een verhalend prjoect, en werkt naar een eindpresentatie. Je leert technische vraadigheden, om je visie te verbeelden.

De opleiding is opgedeeld in 3 fasen:
1: opstart/kennis fase; je krijgt enorm veel uitleg en informatie van Sem!
2: productie fase: jij gaat aan de slag en daarop gaan we reflecteren.
3: presentatie fase: hier gaat het om editten en presenteren van je werk.

Nu concreet:

  • ​Je maakt verschillende technische foto-opdrachten
  • Je maakt een pitch van je project
  • Je maakt een eindserie met presentatievorm
  • Hebt levenslang gratis toegang tot masterclasses
  • Bent super dichtbij de praktijk dankzij REDRUM

Benieuwd wat onze studenten hebben gemaakt? Bekijk onze Wall of fame.

Toelating

Aan deze opleiding is een vooropleiding Storytelling of aantoonbare ervaring gewenst vanwege het startniveau. Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Docent

Sem Langendijk is een internationale documentaire fotograaf die op zijn eigen rustige, fascinerende manier vertelt en uitlegt. Wat hij ziet als hij om zich heen kijkt en wat hij ziet door de lens van een camera is een andere wonderlijke wereld dan jij en ik zien. Hij kan je dit ook leren.