Blender Academy

10 lessen | Maak een animatie short, waarbij Blender de basis is voor alle onderdelen van het proces. Profiteer van de exponentiële groei van Blender! Volg de opleiding in het Nederlands of Engels.

Programma

Blender meets het witte doek! 
Onze in-house guru en animatie aficionado Hans Willem begeleidt jou in het beklimmen van jouw zeepkist in een 10-weken-durende slowdance tussen techniek en creativiteit. Je animatie is met audio als basis én je gaat Blender gebruiken voor alle onderdelen van het proces. Profiteer van de exponentiële groei binnen onze favoriete open source software en haar hechte community van professionals. Storyboard je weg naar binnen en verlaat de Blender Academy met je eigen short!

Onderwerpen die aan bod komen:

  • Concept
  • Modeling
  • Animation
  • Rigging
  • Shading
  • Lighting
  • Compositing

De Blender Academy verlaat je met een toffe, eigen short. Daarnaast heb je een levenlang gratis toegang tot onze masterclasses, wordt je lid van de Red's community én ben je super dichtbij de praktijk dankzij REDRUM. 

Na afronding van de Blender Academy is er een wereld opengegaan over het gebruik van Blender. Je hebt geleerd dat Blender geschikt is voor alle onderdelen van het proces en je bent bekend met de begrippen en mogelijkheden van het programma. Je krijgt alle vrijheid om uitgebreid te experimenteren met het programma en werkt dit uit tot een animatie short. 

Toelating en benodigdheden

Aan de opleiding Blender worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Het is belangrijk dat je over een laptop beschikt met de juiste specificaties om de opdrachten uit te voeren. Bekijk hier de specs. Zorg dat je Blender klaar hebt staan op je laptop en gogogo!

Docent

Hans Willem Gijzel is werkzaam bij film- en animatiestudio REDRUM en daarnaast trotse docent van de Animation academy en nu dus ook van de nieuwste Academy; Blender. Ieder moment van de dag staat hij voor onze studenten klaar om hen te helpen met de opdrachten. Of het 07.00 uur in de ochtend is of 23.00 uur in de avond: he will be there!  

Aanmelden Blender Academy

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen, nemen wij contact met je op. Say what; je schrijft je hiermee definitief in voor onze Academy. See you soon!
Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?