Animation Academy

24 lessen | Animator zijn, vinden wij een van de meest magische beroepen. In je eentje kun je in een animatie objecten tot leven wekken. Dat wil je toch? Volg dan de opleiding Animation.

Programma

Animatie vinden wij een van de meest magische beroepen, wij gaan je in de opleiding Animation dan ook alles leren over het vak. Je leert de juiste ontwerpbeslissingen te maken met het oog op compositie, kleur en beweging. En minstens zo belangrijk, hoe beweegt een animatie? Van conceptontwikkeling, storyboarding, rigging, animatie tot aan rendering. Dit doen we in 2D en 3D, maar ook stop motion komt voorbij. Het doel? Werken aan zoveel mogelijk toffe shots zodat je een rijk portfolio opbouwt. Want alleen daarmee spring je er uit in deze mega-industrie. Je zult 6 maanden lang aan de slag gaan met After Effects, Cinema4D en Blender. Elke week een nieuwe huiswerkopdracht zorgt ervoor dat je in een stroomversnelling de animator in jou leert te ontdekken. Geen of bergen ervaring? Of je nou 2 uur of al 2 jaar achter de knoppen zit, maakt ons niets uit. Animeren kun je (nog beter) leren. En dat begint hier. Omdat we werken in kleine klasjes krijg je veel persoonlijke aandacht en werkt het juist fijn dat de klassen een bont gezelschap aantrekken. De opleiding wordt afgesloten met een filmfestival waar alle studenten hun werk laten zien aan elkaar, maar waar je ook bij uitgenodigde bureaus in beeld komt. 

Leuk en aardig, maar nu concreet:

  • Je maakt minstens 10 verschillende soorten animaties
  • Bouwt een dijk van een showreel
  • Bouwt een portfolio website
  • Hebt speeddates met studio’s
  • Krijgt levenslang gratis toegang tot onze masterclasses 
  • Bent super dichtbij de praktijk dankzij REDRUM

Na afronding van de Animation Academy beschik je over de 12 basisprincipes van het animeren.  Je hebt kennis van de programma’s After Effects en daarnaast Blender en/of Cinema 4D. Je hebt aan minimaal 12 korte en minstens 2 lange opdrachten gewerkt die je kunt laten zien in jouw portfolio. Ook ben je op de hoogte van de laatste technieken en is je horizon verbreed met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van animatie. Benieuwd wat onze studenten hebben gemaakt? Bekijk onze Wall of fame

Toelating en benodigdheden

Aan de opleiding Animation worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Vanuit Reducations faciliteren wij de licenties voor After Effects en Cinema 4D, waar je gedurende de opleiding gebruik van kunt maken. Het is belangrijk dat je over een laptop beschikt met de juiste specificaties om de opdrachten uit te voeren. Bekijk hier de specs.

Docent

Hans Willem Gijzel is werkzaam bij film- en animatiestudio REDRUM en daarnaast trotse docent van de Animation academy. Ieder moment van de dag staat hij voor onze studenten klaar om hen te helpen met de opdrachten. Of het 07.00 uur in de ochtend is of 23.00 uur in de avond: he will be there!  

Aanmelden Animation Academy

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen, nemen wij contact met je op. Say what; je schrijft je hiermee definitief in voor onze Academy. See you soon!
Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?