Animation

24 lessen | Een van de meest magische beroepen vinden wij die van animator. Je begint met een leeg canvas en eindigt met een bewegend kunstwerkje.

Programma

Bij ons leer je de juiste ontwerpbeslissingen maken met het oog op compositie, kleur en beweging. En minstens zo belangrijk, hoe beweegt een animatie. Van conceptontwikkeling, storyboarding, rigging, animatie tot aan rendering. In 2D en 3D, maar ook stop motion komt voorbij. Het doel? Werken aan zoveel mogelijk toffe shots zodat je een rijk portfolio opbouwt. Want alleen daarmee spring je er uit in deze mega industrie. Je zult 6 maanden lang aan de slag gaan met After Effects, Cinema4D en Blender. Elke week een nieuwe huiswerkopdracht zorgt ervoor dat je in een stroomversnelling de animator in jou leert te ontdekken. Geen of bergen ervaring? Of je nou 2 uur of al 2 jaar achter de knoppen zit maakt ons niets uit. Animeren kun je (nog beter) leren. En dat begint hier. Omdat we werken in kleine klasjes krijg je veel persoonlijke aandacht en werkt het juist fijn dat de klassen een bont gezelschap aantrekken. De opleiding wordt afgesloten met een filmfestival waar alle studenten hun werk laten zien aan elkaar, maar waar je ook bij uitgenodigde bureaus in beeld komt. 

Leuk en aardig, maar nu concreet:

  • Je maakt minstens 10 verschillende soorten animaties
  • Bouwt een dijk van een showreel
  • Bouwt een portfolio website
  • Hebt speeddates met studio’s
  • Krijgt levenslang gratis toegang tot onze masterclasses 
  • Bent super dichtbij de praktijk dankzij REDRUM

Benieuwd wat onze studenten hebben gemaakt? Bekijk onze Wall of fame.

Toelating

Aan deze opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. 

Docent

Hans Willem is werkzaam bij film- en animatiestudio REDRUM en daarnaast trotse docent van de Animation academy. Ieder moment van de dag staat hij voor onze studenten klaar om hen te helpen met de opdrachten. Of het 07.00 uur in de ochtend is of 23.00 uur in de avond: he will be there!  

Aanmelden Animation

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen, nemen wij contact met je op
Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?