New Reducations member: Anne van Campenhout!

Met haar grote voorliefde om films met haar studenten te delen is Reducations met filmmaker Anne van Campenhout weer een inspirerende docent rijker!

Anne is een echte documaker in heart en soul, houdt ervan om anderen door haar ogen naar de wereld te laten kijken en doet dit met de documentaires die ze maakt voor (inter)nationale omroepen en commerciële doeleinden. Af en toe maakt ze ook een uitstapje naar televisie en videokunst waarmee ze een super all rounder is. Ze staat regelmatig voor de klas bij verschillende filmscholen waardoor ze dé creative skillmaster is waar je van wil leren! In maart 2023 gaat zij Documentary Academy geven en deelt hierin al haar ervaring met haar studenten – already tempted to sign up? Documentary Academy - Als documentairemaker wil je een verhaal vertellen. Of dat nou jouw verhaal is of dat van een ander:je bent nieuwsgierig en dompelt je graag onder in elke belevingswereld. Samen met Anne ga je op jacht naar het echte verhaal en je begrijpt waarom jij degene bent die dit verhaal gaat vertellen. Tijdens de opleiding focus je op het onderzoeken naar jezelf als maker, leer je scenes op te zetten, ga je aan de slag met verschillende interviewtechnieken en leer je hoe je fondsen kunt werven. Je oefent met diverse manieren van documentaires maken en maakt uiteindelijk 1 documentaire. 

De Academy start in maart 2023 en duurt een halfjaar. De lessen worden 1 keer per week gegeven op donderdag. Lees alles over de opleiding hier.

Over Anne – Anne van Campenhout (1989) regisseert documentaires, geeft les aan verschillende filmscholen maar geeft ook workshops over ‘Film Analysis’ op het IDFA en Eye Film Museum en ‘Film maken’ voor Cinekid. Vorig jaar heeft ze research gedaan voor de serie "Naakt voor de klas" met de Sekszusjes en ze was een betrokken creative bij REGMIFA en bij de serie "We Teach Here".  Meer info? Check haar website of haar LinkedIn Foto: Sarah Steck