Music Academy

24 lessen | Wil jij je muzikale droom volgen, maar schrikken woorden zoals audities, solfege en muziektheorie je af? Wil je meer te weten komen over Composing for the Media, of heb je altijd al “iets met muziek” willen doen, maar weet niet waar je moet beginnen? Dan ben jij bij ons aan het juiste adres!

“Without music life would be a mistake” – Friedrich Nietzsche

Programma

Tijdens de Music Academy leer je door middel van praktijkgerichte lessen alles rondom (Media) Music Production en muziek maken onder beeld. Of je nu beginner bent of ervaren pro, iedereen is welkom! Leer de basistheorien van muziektechnieken en ontwikkel door met mega toffe opdrachten. Onze pro's vertellen je alle ins en outs over de approach naar klanten en hoe je als ondernemer 'out there' komt. Hoe connect je de dots in branding van je eigen werk en positionering als creator in de sound industry. Leer de taal van de klant en vertaal ze in klanken!

Hoe wordt een nummer opgebouwd en wanneer is het af?  Connect de passende emoties op beeld en verdiep ze met de aansluitende tunes die jij weet te combineren. Probeer alle variaties die mogelijk zijn en ontwikkel er zelf een aantal! Laat de creativiteit maar uit je vingers stromen en experimenteer erop los. Vanuit de basiservaring die je opdoet, ontwikkel je door op experimenteren op wat werkt.    Sounds awesome right? Vinden wij ook!

Wat ga je leren?

 • Abelton ken je als de inside van je broekzak
 • Vergroot emotie op beeld in geluid 
 • Unwritten Rules of Mixing (Volume, EQ, Panning L/R etc)
 • Bouw een power portfolio met een eigen cover
 • Leer het produceren van custom muziek voor diverse media
 • Ontdek de Audio Engineering basics en Synthese basics 
 • Ontwikkel ongeremd je eigen creatieve sound 
 • ABC's van ondernemers strategieen 

Na het afronden van de Music Academy beschik je over de skills om muziek te componeren in Ableton. Je hebt kennis van muziekale storytelling en weet hoe je feedback van de klant/beeldtaal kunt analyseren om vervolgens te vertalen naar corresponderende muziek. Je hebt de juiste communicatieve skills geleerd. Je snapt hoe je de kwaliteit van producties naar een hoger niveau kan krijgen met een realitisch beeld van de muziek wereld.  Je hebt behind the scenes meegekeken in de beroepspraktijk bij REDRUM zal je netwerk een boost hebben gekregen.

Studeren met voordeel

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder! 

 • Bouwen aan je portfolio en skills
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses 
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • 20% korting bij Budgetcam
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Toelating en benodigdheden

Aan de opleiding Music Academy worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Indien je beschikt over een zelfgemaakte productie dan ontvangen wij 1 van deze graag bij je aanmelding. Een kennismakingsgesprek maakt deel uit van de aanmeldprocedure. Qua benodigdheden is een geschikte laptop vereist (check hier de specs) inclusief een koptelefoon en eigen Ableton licentie.  

Docent

Loes Nolten, ’Migisi van de Music Academy ’. Een creatieve duizendpoot die nog meer gaat stralen als de zon schijnt o.a. artiest, multi-instrumentalist, (media) musicproducer, voice-actor, kunstenaar en tattoo-apprentice. Als artiest staat ze op Spotify en ook wel eens op een podium, met als hoogtepunt een optreden tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Daarnaast is ze ook cultureel maatschappelijk betrokken als Ambassadeur van MusicMovesNL. We zeiden het toch, duizendpoot ;-).

Gijs knol is een award-winning composer en muziek producent. Tijdens zijn studie op het conservatorium Artez hij werkte hij met (inter)nationale radiostations. Nu is hij de composer van verschillende commercials, documentaires, korte films en social media.  Hij gebruikt zijn all-around geluid skills om te produceren voor verschillende genres van geluid en muziek. 


Tom van den Endert produceert al meer dan 12 jaar muziek in het programma FL Studio. Daarnaast is hij actief als communicatiespecialist in de muziekindustrie en werkzaam als grafisch vormgever. Dreadlabs is zijn online community met duizenden leden, waarin allerlei creatieve disciplines elkaar ontmoeten. Eerder heeft deze artistiekeling gewerkt voor grote namen, om op te noemen: Tiësto, Ronnie Flex, Yellow Claw, Spinnin’ Records en nog veel meer!
 

 

 

 

Aanmelden Music Academy

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?