Masterclass Piet Paris

2 uur | Misschien is zijn werkwijze wel extra magisch omdat het "gewoon" met papier en potlood is. Piet Paris is Nederlands bekendste mode-illustrator en kent wereldfaam vanwege zijn sprankelende interpretaties van ontwerpen.

Piet Paris is al jaren dé illustrator in de mode wereld. Hij werkt met pen en papier, snijdt, knipt, plakt en verft erop los. Laat je meevoeren in zijn werkwijze. Hoe hij het zelf omschrijft:

Een wit blanco leeg A3, 90 grams papier ligt maagdelijk op de lichtbak en een zacht HB4 potlood in de aanslag. Uit mijn hoofd begin ik met schetsen in de juiste verhouding van de illustratie...... schetsen..... schetsen.....een paar uur lang. Ik corrigeer mijn schets door het A3 formaat (als de schets volgelopen is) om te draaien. Na het omdraaien trek ik op de achterkant de kloppende lijnen over. Zodra ik daar genoeg van heb pak ik een nieuw blanco papier en trek wederom de schets over. Dit proces gaat net zolang door totdat er klare lijn tekening overblijft. Deze tekening( in zw/w dus) is zuiver van vorm en compositie. En de rest houden we nog even geheim ;)

Deze masterclass is zo echt interessant voor iedereen, laat je vooral meevoeren door deze korte video. Maar de creatieven die zich willen verdiepen in illustratie technieken en eigen handschrift zullen hier heel gelukkig van worden. Veerenvoudigen van het ontwerp, kleur, compositie, vormonderzoek, less is more, modernisme, bauhaus zullen aan de orde komen. Dit alles kan een ander licht werpen op jouw talent. Whoop dit wil je!

Aanmelden Masterclass Piet Paris

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?