Shorty Luisterboeken schrijven

4 lessen I Leer in deze 4-daagse workshop hoe je fictie verhalen schrijft van het begin tot een eind. Schrijf hier de tofste verhalen voor luisterboeken!

Programma 

In deze korte en bondige shorty over Storytelling voor luisterboeken ontdek je alles wat een verhaal kloppend maakt. Van onze industry professionals leer je alle abc's van schrijven. Een verhaal van 15 minuten lijkt kort tot je uren aan het puzzelen bent. Hoe maak je een kort verhaal memorable en wat houdt de aandacht van de luisteraar vast? Wat maakt een karakter interessant en hoe time je plotpoints? Alle belangrijke punten die jij moet weten als korte verhalen schrijver. Sherlock Holmes jezelf door alle puzzel uren en schrijf die short! 

In deze korte opleiding ga je speedy door de lesstof heen en wordt je uitgedaagd met je raadt het al... schrijven! Je studeert af met een eigen geschreven verhaal, die in de vervolg module worden ingesproken door onze voice acting studenten. Hoe gaaf is dat?!!

Even de info op een rij: 

 • De opbouw van verhalen 
 • Creatie van hun wereld 
 • Wie oh wie is het karakter?
 • Conflict building en karakter confrontaties
 • De kracht van shorts 
 • Hoe maak je killer plotpoints/ opbouw 

Door les te krijgen van de pro ken je alle ins en outs over het maken van een luisterboek, maar ook hoe je jezelf out there krijgt! Je begrijpt de basisprincipes van verhalen vertellen en schrijven uit het vak, zoals show don't tell, protagonist en antagonist, the hero's journey en want and need. Jij kunt verhalen lezen, kijken en luisteren met analyse.

Heb je al gekeken naar de volledige versie van deze opleiding? Kijk snel naar de complete opleiding Luisterboeken! Benieuwd wat er met je verhaal gebeurt? Kijk snel naar de vervolg module/ shorty Luisterverhalen inspreken! Meld je aan op deze pagina als je enkel de schrijf module voor Luisterboeken wil volgen! 

Studeren met voordeel 

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder!

 • Bouwen aan je portfolio en skills
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting
 • Wel 20% korting bij budgetcam!

Toelating + benodigheden

Aan deze shorty zijn toelatingseisen gesteld. Enige ervaring in copywriting of storytelling is een must. Let us know als je twijfelt over het niveau van je ervaring, stuur dan je portfolio door. Dan checken wij je skills. Een laptop of pen en papier is wel ontzettend handig tijdens de lessen. Het is een mega pluspunt als je Storytelling of Copywriting hebt gevolgd! 

Docent

Bestsellerauteur Patricia Snel studeerde in Leiden Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Ze werd bekend met haar boek De Expat, waarvan inmiddels 100.000 exemplaren zijn verkocht. Dit boek werd ook vertaald naar het Engels. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaamaneilanden keerde ze in 2016 terug naar Amsterdam. Samen met haar collega Robert Haasnoot is zij in 2020 de Schrijfmeesters opgericht en begeleid daar vele studenten in het schrijversvak. Haar scherpe oog kan je lenen voor individuele manusscript begeleiding of voor een van de luxe schrijfretraites. Schrijven is haar passie en vak, want ze werkt ook als redacteur bij Xander Uitgevers. Inmiddels heeft Patricia haar zeven spannende romans uitgeven bij Ambo/Anthos en Overamstel Uitgevers. Ze leeft en creëert op haar woonboot Gratia Deo aan de grachten. Pssst! Rumor has it dat ze aan een nieuw roman werkt. 

Aanmelden Shorty Luisterboeken schrijven

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?