Luisterboeken

8 Lessen I Luisterboeken Academy is een opleiding waarin je de modules apart kan volgen. Leer alles van schrijven tot inspreken en misschien de volgende stap... Je eigen luisterboek

Programma 

Pssssst geniet jij ook zo van een heerlijk luisterboek tijdens de commute, voor t slapen gaan of gewoon heel lekker op een rainy day? Storytel, Audible of Kobo plus al uitgeluisterd? Hoeveel verhalen ga je luisteren voor je je eigen luister verhaal gaat maken? Onderneem de volgende stap bij Luisterboeken Academy en kies welke module je wil volgen! Leer bij ons alle stappen van luisterboeken maken, van schrijven tot inspreken!

In deze korte en bondige shorty over het schrijven van korte verhalen ontdek je alles wat een verhaal kloppend maakt. Van onze industry professionals leer je alle abc's van schrijven. Een verhaal van 15 minuten lijkt kort tot je uren aan het puzzelen bent. Hoe maak je een kort verhaal memorable en wat houdt hun aandacht vast? Wat maakt een karakter interessant en hoe time je die plotpoints? Sherlock Holmes jezelf door alle puzzel uren en schrijf die short!

The next step is het inspreken van een verhaal! Hoe ontdek je die peaceful stem die ze ook bij headspace? Oefening baart kunst! Onze master Annefleur (Voice- Acting) zal je wegwijs maken. Je zal door een rollercoaster van toonhoogtes heen gaan en je hele stem warm buzzen. Verhaaltjes voorlezen lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want 15 minuten kan een hele wereld op z'n kop zetten! Begeleid jij de luisteraar door het verhaal heen met je stem?

De modules kan je apart van elkaar of beide volgen!

Even concreet: 

 • De opbouw van verhalen en de creatie van die wereld
 • Wie is het karakter en wat is hun conflict
 • De kracht van shorts 
 • De techniek van je vocale instrument 
 • De stem van het verhaal
 • Hoe moet je demo's opnemen 

Na het afronden van de opleiding Luisterboeken kan je je eigen luisterboek gebruiken als portfolio! Door les te krijgen van de pro's ken je alle ins en outs over het maken van een luisterboek, maar ook hoe je jezelf out there krijgt! Je begrijpt de basisprincipes van verhalen vertellen en schrijven uit het vak, zoals show don't tell, protagonist en antagonist, the hero's journey en want and need. Jij kunt verhalen lezen, kijken en luisteren met analuse. Je hebt een  basis begrip gekregen van wat stemacteren inhoudt, van het werkveld en de spelers. Je hebt geoefend met inspreken en bent je bewuster van je eigen geluid/ je stem en wat er allemaal komt kijken bij inspreken. 

Studeren met voordeel

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder! 

 • Bouwen aan je portfolio en skills
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses 
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • 20% korting bij Budgetcam
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Toelating

Aan de opleiding Luisterboeken zijn toelatingseisen gesteld. Enige ervaring in copywriting en of in voice-acting. Let us know als twijfelt je je ervaring wil checken. Een laptop of een ander device voor het schrijven en of een external harddrive voor de demo's is wel erg handig! Het is een mega pluspunt als je de vooropleiding Voice Acting Academy hebt gevolgd. 

Wil je dolgraag deze opleiding maar voel je toch meer voor een specifieke module? No worries! Bekijk hier de pagina voor het schrijven van luisterboek verhalen. Check deze page voor alle info over luisterboek verhalen inspreken!  Vind je beide modules gaaf? Top! Dan hoef je geen opmerkingen door te geven en sta je ingeschreven voor beide modules :-) 

Docenten 

Bestsellerauteur Patricia Snel studeerde in Leiden Italiaanse taal-en letterkunde en kunstgeschiedenis. Ze werd bekend met haar boek De Expat, waarvan inmiddels 100.000 exemplaren zijn verkocht. Dit boek werd ook vertaald naar het Engels. Na een jarenlang verblijf in Singapore en op de Kaamaneilanden keerde ze in 2016 terug naar Amsterdam. Samen met haar collega Robert Haasnoot is zij in 2020 de Schrijfmeesters opgericht en begeleid daar vele studenten in het schrijversvak. Haar scherpe oog kan je lenen voor individuele manusscript begeleiding of voor een van de luxe schrijfretraites. Schrijven is haar passie en vak, want ze werkt ook als redacteur bij Xander Uitgevers. Inmiddels heeft Patricia haar zeven spannende romans uitgeven bij Ambo/Anthos en Overamstel Uitgevers. Ze leeft en creëert op haar woonboot Gratia Deo aan de grachten. Pssst! Rumor has it dat ze aan een nieuw roman werkt. 

Annefleur is actrice, stem actrive en oprichter van House of Voice, een acasting agency voor stemacteurs. Annefleur werkt zelf al bijna 10 jaar als vaste stem voor Hyundai en ze is de stem van Radio 10, Dove, Evi van Landschot en Smulderstextiel. Als er iemand je de kneepjes van het het Vooice Acting van kan leren, dan is zij het wel!

Sander de Heer  is in 1982 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (Artibus). Al snel acteerde hij ook in velerlei tv-series en films (waaronder: Vrienden voor het Leven, Onderweg naar Morgen, Goudkust, Jansen, Jansen en bijvoorbeeld in de film Razend). Als stemacteur timmert hij inmiddels zo’n 30 jaar aan de weg en vertolkte hij in de loop der jaren duizenden karakters (waaronder: Mr. Krabs in SpongeBob, Puss in Boots in Puss in Boots en Averell Dalton in Lucky Luke). Hij heeft als stemacteur van luisterboeken zo’n 200 titels op zijn naam staan. Sander won de Zilveren Koe in 2011 voor zijn bijdrage aan de Nederlandse nasynchronisatie. Hij stond meermaals op de shortlist van een Luisterboeken Award en werd genomineerd voor een Musical Award in 2017 voor De Sultan en de Roverhoofdman in de musical Ali Baba. Afgezien van zijn acteer- en stemmenwerk, geeft hij acteerlessen, regisseert, speelt gitaar, zingt in een eigen band, schildert schilderijen en schrijft af en toe een boek.  

Aanmelden Luisterboeken

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?