Lichttechniek

Lichttechniek is een onderdeel van de opleiding Cinematography Academy. Meld je je enkel aan voor lichttechniek? No problem

Programma

Als gaffer, aka hoogbelichter op set en chef elektra ben jij op set cruciaal, samen met het camera departement creëer je leven en diepte in de shots. Schilder met licht de sferen van het shot en en maak net als de grote meesters hierin connectie met het publiek. Zonder licht is er letterlijk geen beeld! Ontwikkel een eigen vision en bepaal samen met de camerapersoon hoe je specifieke sferen kan benadrukken.  Leer hoe je lichtplannen maakt, deze technisch uitwerkt op set en welke artistieke gevolgen verschillende keuzes hebben op het beeld. Krijg alle ins en outs mee van een gaffer met veel ervaring!

Cinematography Academy is een opleiding waarin camera en belichting hand in hand wordt gegeven. Met de juiste balans van creativiteit en techniek weet jij op basis van een concept een beeldtaal te creëren en uit te werken in betekenisvolle shots. Directors of photography, camera operators en gaffers werken op een filmset veel samen, waardoor heldere communicatie een key is.  Become the master van de visual department in film en leer het bij ons de kunst van visuele vertelling.

Enlighten me: 

 • Ontdek je eigen visie 
 • Doe ervaring op met lichttechniek 
 • Storyboarden kunnen lezen en licht toepassen 
 • Floorplannen lezen en organiseren 
 • Ontwerpen van visuele sferen 
 • Samenwerking in een team 

Op deze webpagina meld je je enkel aan voor lichttechniek. Wil je camera en lichttechniek samen volgen, bekijk dan de opleiding Cinematography Academy. Aan het einde van de opleiding kan je zelfstandig aan het werk. Je weet hoe je een floorplan moet lezen en welke lampen je gebruikt voor set ups. Ook snap je hoe de elektra op set werkt, zodat niemand geshockeerd wordt. 

Studeren met voordeel 

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder!

 • Bouwen aan je portfolio 
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslangs gratis toegang tot onze maandelijke masterclasses 
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Toelating + benodigdheden 

​Aan de opleiding Cinematography Academy en Gaffer Academy worden toelatingseisen gesteld. Het is vereist dat beginnende studenten vooraf hun opleiding de Camera Bootcamp hebben gevolgd (ook als gaffer moet je camera kennis beschikken). Wanneer je verder gevorderd bent ontvangen wij graag jouw portfolio voor een niveau meeting, wij raden het iedereen aan de bootcamp te volgen. Verder is het belangrijk een laptop te beschikken en een externe harddrive voor jouw opgenomen beelden. Deze opleiding kost 1-2 dagen thuiswerktijd wegens de huiswerk opdrachten die wij de studenten meegeven. Als je een eigen camera hebt, neem die mee naar de les :-)

Docent 

Emiel Chung  begon 2014 zijn loopbaan carriere als camera-assistant voor televisie. Zijn talent viel op en werd als best-boy gevraagd op een filmset. Na zijn eerste shortfilm belichten werd hij twee weken later door de producent weer gevraahd voor een andere short. Sindsdien heeft hij wel 20 korte films verlicht en zijn de skills terug te zien in meerdere commercials. De grootste passieprojecten zijn de klussen waar hij beeld mag maken voor muziek! Overige hobby's zijn koken en iPod's restaureren.

Aanmelden Lichttechniek

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?