Laptop specificaties

Voor de opleidingen van Reducations heb je een laptop nodig met een externe harde schijf van minimaal 4 TB, voor het opslaan van je projecten. Daarnaast geldt dat laptops van drie jaar of ouder vaak niet meer kunnen worden geüpdatet naar de benodigde besturingssoftware voor de laatste versies van de software waarmee we werken. Wanneer als het voorkeur besturingsysteem window is, raden we een erkende virus scanner aan.

Bij het creëren van timebased media zoals films en animaties, zijn computers nodig met een moderen en snelle processor, een ruime SSD, meer dan gemiddelde werkgeheugen en een grafische kaart voor de gemiddelde game enthousiasteling twinkelingen in de ogen krijgt.

  Good Better Best
Processor

i5 of M1
Nieuwste of één na laatste generatie

i7 of M1 pro
Nieuwste of één na laatste generatie

i9 of M1 max

Nieuwste of één na laatste generatie

SSD 512 GB 1 TB 2 TB
Werkgeheugen 8 GB 16 GB 32 GB
Grafische kaart

Mac:
M1 of Radeon Pro 555X

Windows:
Nvidia GTX 1050ti

Mac:
M1 of Radeon Pro 560X

Windows:
Nvidia GTX 1650

Mac:
M1 of Radeon Pro Vega 16

Windows:
Nvidia RTX 2060

 

Mac

Wanneer je wilt werken met een mac, dan raden we de Macbook pro, de iMac pro of natuurlijk een Mac pro, altijd goed. Alles met een M1 chip en minimaal 16GB ram is aan te raden.

Alle andere mac’s zoals de oudere Intel Macbook air, Mac mini en de reguliere iMac zijn niet krachtige genoeg om de moderne video bestands formeren te verwerken.

Windows 

Qua laptops zijn goede Windows opties:

  • Lenovo Legion 5 of 7
  • Dell XPS 15
  • MSI creator

Let bij het bestellen van de laptop dat je bovengenoemde specs erin zitten. Vanzelfsprekend telt dat de optie “Good” minder van je budget eist dan de andere. 

Vragen?

Mail of bel gerust en we denken graag met je mee.