Graphic Design

8 lessen | Struggle jij met de juiste kleuren vinden in je werk? Met doeltreffende, simpele designs maken of simpelweg een goed lettertype kiezen? Dan kun je wel een cursus Graphic Design gebruiken. Vinden wij dan, hè?

Programma

Een cursus Graphic Design is helemaal wat voor jou als jij je werk wilt verbeteren met beter kleurgebruik en doeltreffendere ontwerpen. Of wil je gewoon een lekkere opfriscursus? Dat mag ook! Je leert hier de basis van het grafisch ontwerp en krijgt alle vrijheid om te experimenteren met vormen, kleuren, typografie, letters, compositie en nog veel meer. 

In de cursus Graphic Design leer je wat een logo herkenbaar maakt en wat een goed ontwerp is. Je leert de basisprincipes van grafisch ontwerp van Rick Jordens. Als grafisch ontwerper stelt hij minimalisme centraal en ligt zijn focus bij de boodschap die een ontwerp moet uitdragen. Hij gaat je uitdagen en helpen met het ontwikkelen van een eigen ontwerpfilosofie door veel uit te proberen in de lessen en daarbuiten. Of je nu animator, filmmaker, illustrator of designer bent: de cursus Graphic Design gaat je helpen jouw werk naar een hoger niveau te tillen.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Illustreren
  • Logo-ontwerp
  • Letters en typografie
  • Digitale beeldbewerking
  • Compositie en layout
  • Drukwerk

Na het afronden van de cursus Graphic Design heb je de basis van grafisch ontwerp in de vingers. Je leert hoe je met vectoren kunt illustreren, drukwerk op moet maken of hoe je foto’s naar een professioneel magazine niveau kunt trekken. Je hebt een goed beeld wat de programma’s Adobe Illustrator, Photoshop en Indesign kunnen en waar je ze het beste voor kunt inzetten. Je krijgt alle vrijheid om te experimenteren met vormen, kleuren, typografie, letters en composities en we werken uiteindelijk naar een eindproduct toe die kunt publiceren in je portfolio.

Toelating + benodigdheden

Aan de Graphic Design-opleiding worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. We leggen een flinke basis met deze Academy. Daarna kan je perfect doorstromen naar de Art Direction Academy. Volg je beide opleidingen dan krijg je van ons een combideal = totaal €2500. 

We gaan werken met Adobe Illustrator (leren illustreren en logo ontwerp), Photoshop (beeldbewerking) en InDesign (drukwerk zoals bijvoorbeeld posters). Je hebt dus een de Adobe CC licentie nodig en een geschikte laptop. Bekijk hier de specificaties.

Docent

Rick Jordens maakt minimalistisch werk waarbij eenvoud en functionaliteit altijd het belangrijkst is. Geen hypes en trends, maar tijdloze ontwerpen. Hij heeft ruime ervaring opgedaan met het werken voor de grotere merken en werkt nu als ZZP'er. Een rugzak vol tips & tricks dus!

Wil je meer weten over Rick Jordens? Lees dan hier ons interview met de grafisch ontwerper.

Aanmelden Graphic Design

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen nemen wij contact met je op. Let op, je gaat in beide gevallen een betalingsverplichting aan.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichtig aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?