Documentary

20 lessen | Als documentairemaker wil je een verhaal vertellen. Of dat nou jouw verhaal is of dat van een ander; je bent nieuwsgierig en dompelt je graag onder in elke belevingswereld. Documentaire docent Lize Korpershoek helpt je in je zoektocht naar het echte verhaal en het antwoord op de vraag: waarom moet jij dit verhaal vertellen?

Programma

Het is jouw grote droom om wereldveranderende documentaires te maken, maar waar te beginnen? Hoe vind je een verhaal dat de moeite waard is om te vertellen? Documentaire docent Lize Korpershoek (Mijn Seks is Stuk (VPRO), 2019) gaat je hierbij helpen. Ze geeft les in storytelling - wanneer is een verhaal groot genoeg voor een documentaire en hoe vertel je het dan - het schrijven van een filmplan, draaien - hoe vind je bijzondere kadreringen - en monteren.

Tijdens de opleiding 'Documentary' ga je verschillende scènes draaien en eindig je met een korte documentaire. Die wordt aan het eind van de documentairecursus vertoond op het filmfestival waar alle Reducations-studenten en filmmakers bij zullen zijn.

Dat is allemaal leuk en aardig, maar wat ga je concreet leren?

  • Wie ben jij als maker?
  • Hoe zet je scènes op?
  • Hoe interview je?
  • Hoe werf je fondsen?
  • Oefen met verschillende manieren van documentaires maken
  • Maak een eigen documentaire 
  • Masterclasses van mensen uit de industrie 
  • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM

Na het volgen van de Documentary Academy kun je zelfstandig aan de slag als documentairemaker in het veld. Je snapt beter wie je bent als maker en snapt hoe je een documentaire invult en opbouwt zowel technisch als gevoelsmatig. Je hebt basiskennis opgedaan van monteren in Premiere Pro en leert de basis van hoe video en geluid goed af te werken. Je weet hoe je op een ethische manier interviews afneemt en de verantwoordelijkheid die je draagt als maker naar zowel de mensen die je aan het woord laat in, als de onderwerpen die je kiest voor, je documentaire. Benieuwd wat onze studenten hebben gemaakt? Bekijk onze Wall of fame.

Toelating en benodigdheden 

Aan de opleiding Documentary worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Kennis en kunde (een beetje dan) van filmen en editten is heel wenselijk! Wij faciliteren de licentie voor Premiere Pro, waar je gedurende de opleiding gebruik van kunt maken. Het is belangrijk dat je over een laptop beschikt met de juiste specificaties om de opdrachten in Premiere Pro uit te kunnen voeren. Bekijk hier de specs.

Docent

Lize Korpershoek. Punt. 

Aanmelden Documentary

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen, nemen wij contact met je op. Say what; je schrijft je hiermee definitief in voor onze Academy. See you soon!
Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?