Digital Sculpting

8 lessen | Leer digitaal beeldhouwen in ZBrush. Val op door je skills uit te breiden in het modelleren van 3D-karakters. Van ontwerp tot modellen voor animaties en games.

Programma

Binnen de Academy Digital Sculpting in Zbrush leer je de technische basis en maak je een verdieping/sprong in je 3D modeling skills! Met het programma ZBrush leer je aantrekkelijke 3D-modellen te creëren met prachtige details, stijl en karakter, waarmee je een uniek, eigen portfolio op kan bouwen binnen de creatieve industrie. Je krijgt de vrijheid om je eigen modeling en design stijl te ontdekken of uit te breiden. Je leert de werkwijze/pipeline binnen Zbrush en er zal inhoudelijk in worden gegaan op het werk als 3D modeler binnen de animatie of game industrie.

Op een creatieve en intuïtieve manier bouw je binnen Zbrush karakters en 3D art op. De cursus gaat in op de technische basisprincipes van het programma, zoals: Het gebruik van doeltreffende sculpting brushes het werken met alpha’s, Zspheres, Dynamesh en het texturen met polypaint. De cursus bestaat uit 8 lessen. Binnen deze lessen wordt er uitgebreid de tijd genomen voor doeltreffende technische en creatieve informatie en persoonlijke feedback van de docent op het gemaakte werk. Je werkt naar een eindproduct toe. Dit eindproduct wordt gepresenteerd in een final render en turntable en is een mooie aanvulling zijn op je portfolio!

Leuk en aardig, maar nu concreet: 
 

  • Je leert de technische basisprincipes van digital sculpting in Zbrush.
  • Op een intuitieve manier ga je modellen en sculpten van karakters en 3D art.
  • Je leert de interface, workflow en de tools van Zbrush
  • Het creëren van karakteristieke 3D Modellen vanuit basis vormen (low-poly), deze worden opgebouwd naar modellen met veel detail en textuur (high-poly)
  • Het gebruik van doeltreffende sculpting brushes, alpha’s, het werken met Zspheres, Dynamesh en texturen met polypaint.
  • Het retopologizen van je karakter zodat deze gebruikt kan worden voor de animatie pipeline.
  • Renderen, belichten en het werken met materialen binnen Zbrush.
  • Het exporteren van je 3D model en het exporteren van maps voor overige programma’s zoals Maya en Blender.

Na afronding van de opleiding Digital Sculpting ben je bekend met alle basis tools in het programma Zbrush. Je bent bekend met de verschillende brushes, alphas en andere tools. Met deze tools ben je in staat om op artistieke wijze karakters, props en andere concepten uit te werken vanuit het programma Zbrush. Je bent bekend met het poseren, belichten, texturen en het renderen van je karakter om deze vervolgens te presenteren als eindwerk in je portfolio.

Toelating + benodigdheden

Een achtergrond in de animatie wereld is wenselijk! Je hebt het programma ZBrush nodig om deel te kunnen nemen aan de lessen en dient de licentie zelf aan te schaffen. Daarnaast is een geschikte laptop van belang, lees hier meer informatie over de specificaties.

Docent

Lise Custers is the woman in charge! Ze laat zich inspireren door de natuur, dieren, patronen en culturen. Maakt de mooiste en meest gedetailleerde 3D animaties waarmee ze de kijker wil prikkelen. 

Aanmelden Digital Sculpting

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?