Digital Sculpting

Leer digitaal beeldhouwen in ZBrush. Val op door je skills uit te breiden in het modellen van 3D karakters. Van ontwerp tot modellen voor animaties en games.

Programma

Binnen de Academy digital sculpting in Zbrush leer je de technische basis en maak je een verdieping/sprong in je 3D modeling skills! Door middel van dit programma leer je aantrekkelijke 3D modellen te creëren met extra detail, stijl en karakter, waarmee je een uniek, eigen portfolio op kan bouwen binnen de creatieve industrie. Je krijgt de vrijheid om je eigen modeling en design stijl te ontdekken of uit te breiden. Je leert de werkwijze/pipeline binnen Zbrush en er zal inhoudelijk in worden gegaan op het werk als 3D modeler binnen de animatie of game industrie.

Op een creatieve en intuïtieve manier bouw je binnen Zbrush karakters en 3D art op. De cursus gaat in op de technische basisprincipes van het programma, zoals: Het gebruik van doeltreffende sculpting brushes het werken met alpha’s, Zspheres, Dynamesh en het texturen met polypaint. De cursus bestaat uit 8 lessen. Binnen deze lessen wordt er uitgebreid de tijd genomen voor doeltreffende technische en creatieve informatie en persoonlijke feedback van de docent op het gemaakte werk. Je werkt naar een eindproduct toe. Dit eindproduct wordt gepresenteerd in een final render en turntable en is een mooie aanvulling zijn op je portfolio!

Leuk en aardig, maar nu concreet: 

  • Je leert de technische basisprincipes van digital sculpting in Zbrush.
  • Op een intuitieve manier ga je modellen en sculpten van karakters en 3D art.
  • Je leert de interface, workflow en de tools van Zbrush
  • Het creëren van karakteristieke 3D Modellen vanuit basis vormen (low-poly), deze worden opgebouwd naar modellen met veel detail en textuur (high-poly)
  • Het gebruik van doeltreffende sculpting brushes, alpha’s, het werken met Zspheres, Dynamesh en texturen met polypaint.
  • Het retopologizen van je karakter zodat deze gebruikt kan worden voor de animatie pipeline.
  • Renderen, belichten en het werken met materialen binnen Zbrush.
  • Het exporteren van je 3D model en het exporteren van maps voor overige programma’s zoals Maya en Blender.

Toelating

Een achtergrond in de animatie wereld is wenselijk! Je hebt het programma ZBrush nodig om deel te kunnen nemen aan de lessen. 

Docent

Lise Custers is the woman in charge! Ze laat zich inspireren door de natuur, dieren, patronen en culturen. Maakt de mooiste en meest gedetailleerde 3D animaties waarmee ze de kijker wil prikkelen. 

 

Aanmelden Digital Sculpting

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen, nemen wij contact met je op
Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?