Copywriting

Wat maakt een (reclame)tekst nu zo goed? Wat zijn de do’s en don’ts per medium en hoe kan je to-the-point schrijven? Dit leer je bij ons!

Copywriting 

Deze verkorte opleiding leert je te denken én te schrijven als een copywriter. Je kijkt naar (reclame)teksten. Je maakt kennis met verschillende schrijfstijlen en leert te schrijven voor verschillende media zoals radio, social media en televisie. Je duikt de opnamestudio in om jouw tekst te horen en te ontdekken wat voor de radio goed werkt. Gezamenlijk ga je aan de slag met een klantenbriefing en zet je deze om in een ijzersterk concept. En dit is nog niet alles, want *tromgetroffel* de winnaar (of winnaars) van de academy 2021 krijgt een briefing van een ‘echte' klant. Hij/zij mag vervolgens een stem kiezen uit de Voice Actor Academy of misschien wel een stem van bureau House of Voice. Vervolgens is het resultaat te horen op de Nederlandse radio of te zien (en horen) op social media. How awesome?

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Actief en verhalend schrijven
  • Mediumgericht schrijven     
  • Sterke concepten uitdenken
  • Radiocommercial maken. En ja, je gaat ‘m horen.
  • Leren verplaatsen in de doelgroep
  • Goede teksten leren herkennen

Benieuwd wat onze studenten hebben gemaakt? Bekijk onze Wall of fame.

Docent

Harm van de Kuil maakt campagnes voor grote en kleine merken. Bij grote en kleine bureaus. In het-kan-niet-op-tijden en periodes van gesloten beurzen. In binnen- en buitenland. Daarnaast geeft hij les aan leerlingen van 12 – 16 jaar waarbij creativiteit heilig is. 

Aanmelden Copywriting

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?