Copywriting

Goede copy is korte copy – dus schrijven is schrappen. Tot je slechts enkele seconden nodig hebt: om de aandacht te grijpen, het verhaal te vertellen en je publiek te overtuigen. Hoe je dat doet? Dat leer je in deze training.

Het begint met een ijzersterk framework voor overtuigende verhalen; daarna gaan we de diepte in met copy voor video scripts, short copy voor reclame of elevator pitching, en long copy voor artikelen. Schrijf je in! 

Tijdens de twee-daagse training (verdeeld in vier dagdelen over vier weken) kun je met je eigen teksten aan de slag of met originele eigen opdrachten (Verkoop een bungalow op Mars! Definieer zo overtuigend mogelijk het woord ‘kaulingfreks’!). Je vergelijkt je werk met medecursisten en leert zo van elkaar; je spreekt je werk hardop uit zodat het ‘lekker bekt’ en je het precies goed leert timen. Je gaat aan de slag met ronduit slechte copy, en leert zo meteen hoe het níet moet – en waarom.  

Wat je onthoudt: 

  • Snaar-strak schrijven volgens de waterglijbaan-formule 
  • IJzersterk argumenteren 
  • Schrijven naar de Call to Action 
  • Informeren versus overtuigen 
  • Metaforen, alliteraties, halfrijm en andere literaire stijlfiguren toepassen 
  • Signaalwoorden en chocoladeletters gebruiken om je publiek te richten. 

Na het volgen van de Copywriting Academy weet je hoe je een pakkende tekst schrijft en hoe je jouw doelgroep kunt activeren middels tekst. Je leert voor verschillende media te schrijven en speelt met verschillende stijlen. 

Toelating

Aan de opleiding Copywriting worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Een laptop of ander device is handig voor het schrijven van de teksten en maken van aantekeningen. Old school noteblok mag natuurlijk ook ;-).

Aanmelden Copywriting

  • Wanneer je in termijnen wilt betalen, nemen wij contact met je op. Say what; je schrijft je hiermee definitief in voor onze Academy. See you soon!
Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?