Character Animation

18 lessen I Tekenfilms, animaties, stripfiguren en games, ze hebben allemaal een karakter die je meteen kan herkennen. Hoe komt het dat ze zo goed in het universum passen? Hier leer je alles over het designen van de meest creatieve karakter ontwerpen.

Programma 

Karakter animatie is het vertalen van karaktereigenschappen van het fictieve personage en dat visueel weergeven. Met andere woorden: Door het personage een uiterlijk te geven wat is verbonden aan hun verhaal en persoonlijkheid, breng je ze tot leven voor de kijker. 

Een karakter leer je door het verloop van de film, show of game steeds beter kennen. Wist je dat de eigenschappen van het personage al veel eerder in te schatten is?  Het uiterlijk van een animatie karakter is op een bewuste manier getekend. Denk bijvoorbeeld aan de vormen van het gezicht of het lijf. Al gekeken naar de onnatuurlijke kleur van het haar, huid of ogen? Misschien heeft het karakter wel een robot arm! De omgeving van een karakter wil al enorm veel vertellen over wie het karakter is of hoe ze erin uitstaan. Al deze interessante details en uiterlijke aankledingen kan jij bepalen als animator. Get your pencils: tijdens deze opleiding heb je zeker een geslepen potloodpunt nodig. 

Wat ga je leren: 

 • Mensen, dieren en dingen 
 • Anatomy, poses and expressions 
 • Brackground and enviorment 
 • Storyboarding en kleurengebruik 
 • Frame by frame Animation 
 • Effects of weight, speed en timing 
 • Porfolio bouwen

Na de opleiding ken je alle ins en outs om de animation richtlijnen te kunnen verwerken en outside de box te denken. Je teken en ontwerp skills hebben een boost gekregen. Je snapt het gehele proces van een schets naar een karakter kunnen laten bewegen frame by frame. Je weet hoe je een uniek en aangesloten karakter kan tekenen op basis van hun karakters-beschrijving. Je ziet details en kan de logica herkennen in de anatomie, expressies, houdingen en bewegingen. Hun leefomgeving weet jij passend vorm te geven naar de verhaallijn.

Studeren met voordeel 

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder! 

 • Bouwen aan je portfolio en skills
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang toegang tot onze maandelijkse masterclasses
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting 

​Toelating + benodigdheden 

Aan de opleiding Character Animation worden geen specifieke opleidingseisen gesteld. De docent werkt vanuit Photoshop en Animation Procreate, we raden daarom aan om de basiskennis te beschikken voor de opleiding start. Werken in deze softwares is niet verplicht, programma naar eigen keuze mag ook.  Daarnaast is een tekenblok met potlood gunstig om mee te nemen tijdens de lessen. Tekenervaring is gunstig maar zeker niet een must, je leert alles step by step!

Vind je animeren helemaal te gek en wil je meer leren, bekijk dan snel onze Animation Academy

Docent 

Jawel! De enige echte Mitch Leeuwe! Hij werkt al 4 jaar als fulltime 2D-artiest freelancer. Voor de grap begon hij op instagram teken tutorials te maken. Al snel groeide de insta-pagina exponentieel, we hebben het over meer dan 1 mil. volgers! Daarnaast geeft hij les die hij ondersteunt met zijn eigen E-books. Zijn grootste inspiratie bronnen zijn de cartoons, tekenfilms en games die wij in onze jeugd hebben gezien. Het tekenen van karakter en achtergronden is zijn passie. Mitch zijn grote droom is ooit aan een grote animatie film te werken, wie weet? Sinds 2005 heeft hij ervaring opgedaan bij verschillende animatiestudio’s, game studio’s en producties.

Aanmelden Character Animation

 • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?