Camera Techniek

Camera techniek is een onderdeel van de opleiding Cinematography Academy. Meld je je enkel aan voor camera techniek? No problem

Programma 

Als Director of Photography ben je head- van het camera department en bepaal jij in samenspraak met de regisseur de visuele stijl van de film. Ontwikkel je eigen artistieke visie en probeer verschillende stijlen uit. Op technisch gebied oefen je met verschillende camera's en technieken zodat je shots smooth in de praktijk kan uitvoeren. Oefen je suf met het uitwerken van de tofste opdrachten in verschillende richtingen zoals documentaire, fictie en commercials. Je leert het allemaal van verschillende en ervaren D.o.P's 

Cinematography Academy is een opleiding waarin camera en belichting hand in hand wordt gegeven. Met de juiste balans van creativiteit en techniek weet jij op basis van een concept een beeldtaal te creëren en uit te werken in betekenisvolle shots. Directors of photography, camera operators en gaffers werken op een filmset veel samen, waardoor heldere communicatie een key is.  Become the master van de visual department in film en leer het bij ons de kunst van visuele vertelling.

Spreekt lichttechniek je meer aan? Bekijk hier hoe je gaffer wordt. 

Welke ACTIE onderneem je? 

  • Ontdek je eigen visie en ontwikkel je visuele oog 
  • Doe technische ervaring op 
  • Inhoudelijke en creatieve keuzes maken 
  • Ontwerpen en creëren van visuele sferen 
  • Samenwerken met een team (D.o.P., gaffer, regisseur, e.a.)

Op deze webpagina meld je je enkel aan voor camera techniek.  Wil je camera en lichttechniek samen volgen, bekijk dan de opleiding Cinematography Academy. Aan het einde van de opleiding kan je zelfstandig aan het werk. Je snapt de technische functies en de creatieve keuzes die je kan maken met een camera. Je begrijpt beeldtaal en je kan praktische besluiten maken op set.  

Studeren met voordeel 

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder!

  • Bouwen aan je portfolio en skills 
  • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
  • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses
  • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
  • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
  • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
  • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
  • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Toelating + benodigdheden 

Aan de opleiding Cinematography Academy en Camera Techniek worden toelatingseisen gesteld. Het is vereist dat beginnende studenten vooraf hun opleiding de Camera Bootcamp hebben gevolgd (ook als gaffer moet je camera kennis beschikken). Wanneer je verder gevorderd bent ontvangen wij graag jouw portfolio voor een niveau meeting, wij raden het iedereen aan de bootcamp te volgen. Verder is het belangrijk een laptop te beschikken en een externe harddrive voor jouw opgenomen beelden. Deze opleiding kost 1-2 dagen thuiswerktijd wegens de huiswerk opdrachten die wij de studenten meegeven. Als je een eigen camera hebt, neem die mee naar de les :-)

Docenten

Karlijn Milder is niet alleen cinematografie docente voor onze opleiding Film & Edit, maar nu ook voor de vervolgopleiding Cinematography Academy. Na de HKU rolde ze het werkveld in als stoere Director of Photography. Haar werk draaide onder andere op televisiezenders en platfora als de VPRO, Xite Networks, Nederlands Film Festival, Het Nationale Theater, NFF, Eye Filmmuseum en de Pinewood Studio's in Londen. Karlijn won de best Cinematographer Award op het Close-up Reykjavik Film Festival (IS) met de korte fictiefilm One no one, 100.000. In 2023 werkt ze aan haar eerste feature film als D.o.P. en ontwikkelt ze samen met haar zus als regieduo The Milder Sisters een nieuwe fictiefilm. 

Richard Spierings heeft het cameravak wel heel goed in de vingers. Ondertussen hij bij 20 korte films in de picture department gestaan voor cameraman, 2nd en 1st camera assistant en gaffer. Verder maakt hij regelmatig commercials en maakt hij videoclips, waaronder voor Ilse de Lange.

Jelle Dijkstra studeerde in 2009 af bij de HKU. Sindsdien werkt hij zelfstandig als cameraman voor verschillende documentaires, tv programma’s en films meegewerkt. Je zou zijn werk misschien kennen door de documentaire van Dick Maas, Wat de kat ziet of Keuringsdienst van waarde. Naast film heeft hij ook een voorliefde voor fotografie wegens zijn fascinatie voor interessante beeldcomposities en het gebruik van schilderachtig licht. Door zijn ervaring in documentaires maken kan hij als een ‘Fly on the wall’ ergens aanwezig zijn en de mooiste momenten vastleggen.

 

Aanmelden Camera Techniek

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?