Camera Bootcamp

2 lesdagen I Yes drill sergeant! Keihard bikkelen om alles te weten over jouw eigen camera. Geef jezelf die extra skillset en leer alle technieken soepel uitvoeren. Ontdek hoe een pro door de lens kijkt.

 

Programma

Ken je je camera wel zo goed? Al die knopjes en miljoenen instellingen... Hoppa, aan de bak! Tijdens deze stormbaan van een bootcamp leer je alle basistechnieken op een hoog tempo om je camera van binnen en buiten te kennen. Heb je altijd al een fasttrack willen volgen, een bijspijker of misschien een aansluiter na je studie kan je hier voor camera technieken alle info verzamelen die je nodig hebt.

Verfris je blik en tuur op een nieuwe manier door je lens heen. Ontdek opnieuw hoe je met composities werkt en hoe je met diepte en beeld kan spelen. Kijk door meerdere lenzen en zie de effecten bij het gebruiken van verschillende shot angles. Experimenteer met kadrering en hoe je beeldtaal kan laten spreken door het frame. Bewegend filmen is meer dan alleen stabiel staan, adapt jezelf naar alle toffe tips en tricks die je kan toepassen om de meest smooth shots te maken. Analyseer scenes en schrijf bijpassende decoupages en pas deze in het vervolg toe bij je shotlists. Het verlichten en belichten van een shot is even belangrijk als de camera zelf. Met licht aan zie je namelijk wat er op beeld gebeurt, alleen nog aantrekkelijk maken en je hebt een sfeer.

Wat ga ik leren? 

 • Basiskennis over lenzen gebruik en camera tools 
 • De magic van kadrering 
 • Verlicht en belicht je beeld 
 • Camera movements 
 • Basisprincipes van decoupage 

Na deze kennis-sprinter ken je de basis van binnen en buiten. Je hebt jezelf een skill boost gegeven die je een extra zetje in de rug gaat bieden in de praktijk. De gebalanceerde verhouding tussen theorie en praktijk zal verhelderend op elkaar aansluiten. 

Studeren met voordeel

Als student word je automatisch lid van de Reds Community en daardoor studeer je altijd met voordeel. Welke dit zijn? Die lees je hieronder!

 • Bouwen aan je portfolio en skills 
 • Lid van de Discord Reds Community waar opdrachten en vacatures worden gedeeld en het belangrijkste: je een connectie hebt met een diverse groep aan creatieven en mede-studenten
 • Je krijgt levenslang gratis toegang tot onze maandelijkse masterclasses
 • Gratis toegang tot ons tweejaarlijkse netwerkevenement: Redfest
 • Je bent super dichtbij de praktijk dankzij founder film- en animatiestudio REDRUM
 • Toegang tot wekelijkse bootcamp met studenten en collega's
 • 10% korting op een sportabonnement bij Vondelgym
 • Huur een werkplek bij Reducations en REDRUM met korting

Toelating + Korting

Voor deze opleiding zijn geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Kennis en kunde is handig maar geen must! Tijdens de les is latop en een external harddrive  wel een must om je eigen beelden hierop te kunnen bewaren. Als je een eigen camera hebt, mag je deze meenemen. 

Studeer je bijna af van een camera gerelateerde opleiding of ga je juist bijna beginnen? Volg deze camera bootcamp module en ontvang die €150,- korting bij de inschrijving. Laat in de opmerkingen weten welke opleiding je gaat volgen of hebt gevolgd. Academies waarbij het een fijne aanvulling is de bootcamp te volgen o.a. de Film en Edit Academy  en Documentary Academy. Voor de Cinematography Academy is het een verplichting deze bootcamp te volgen (+korting) tenzij je een aantoonbare vooropleiding hebt of portfolio waaruit deze kennis blijkt. 

Docent

Jasper van Leeningen studeerde 2013 af aan de HKU met de specialisatie in cinematografie. Sindsdien werkt hij aan verschillende fictiefilms, documentaires, comercials, muziekvideo's en dansvideo's. Jasperwordt betrokken op projecten om doordacht beeldtaal te ontwikkelen die de inhoud van de film versterkt. Zijn gevoel voor licht, beweging en details zie je terug in zijn toffe werken!