Business Woman Carlijn

Lees hier het interview met Business Women Nederland. Dit is hét platform voor vrouwelijke ondernemers, om te verbinden en een bron van inspiratie te zijn.

Lees hier het interview op de website van Business Women Nederland.

Film- en animatiestudio REDRUM, creative academy REDUCATIONS en blended learning platform Hubhub.

Leave a Comment / Creatief, Film, Interviews / By Saskia Van Wolferen / 16/02/2021

Wie ben je?

Ik ben Carlijn Pluijmakers – Emmen (37) en woon midden in de bossen samen met mijn man Björn en kids Oliver (5) en Adam (3).

Wat heb je gedaan voor je begon met ondernemen?

Ik ben begonnen in HR in de accountancy en ben gedurende die vijf jaar gestart met mijn eerste ondernemingen. Op mijn 25e heb ik de overstap gemaakt naar de creatieve sector en is REDRUM en later ook REDUCATIONS en Hubhub gestart.

Waarom heb je voor het ondernemen gekozen en hoe ben je op het idee van je onderneming gekomen?

Ondernemen zit denk ik in mijn bloed. Ik kan het niet helpen. Overal liggen kansen voor het grijpen en juist op momenten dat het lastig wordt, gaat mijn vuurtje aan. Dan gaat het omdenken automatisch en bedenk ik een oplossing die misschien ook voor anderen handig is.

Vaak ontstaat een onderneming uit een gemis. Zo miste ik bij REDRUM kwaliteit bij de stagiaires en wilde ik dat mensen ook op latere leeftijd naar school konden. Maar dan niet in zo’n muf klaslokaal en 4 jaar lang. Nee… naar school in een inspirerende omgeving, met toffe mede-studenten en docenten. Waar je in 6 maanden tijd wordt bij- of omgeschoold. En het werkt, dat bewijst REDUCATIONS. We hebben klassen vol waanzinnig getalenteerde mensen die we koppelen aan bedrijven die mensen zoeken.

Bij Hubhub zagen we dat er geen veilig speciaal platform is voor online lesgeven. In deze Corona tijd een groot gemis, maar juist ook hierna wordt hybride onderwijs belangrijker. Plaatsonafhankelijk en een gezonde mix tussen les op school en online les. Het lerarentekort kunnen wij aanvullen door experts toe te voegen uit het werkveld. Hoe tof als je als leerling les krijgt van een echt goede ondernemer, een bekende vlogger of iemand die onwijs goed is in techniek. Docenten op school worden naast leraar dan ook coach die zorgen dat de leerlingen de juiste passende lessen aangereikt krijgen. Veel gepersonaliseerder. Dit maakt het docentenvak nog interessanter en het onderwijs uiteindelijk beter.

Hoe combineer je het ondernemen met alle andere activiteiten op je dag?

Alles loopt door elkaar. Doordat ik een groot en mooi team om me heen heb is het mogelijk om te schakelen tussen alle bedrijven. De hele dag wissel ik tussen verschillende werkzaamheden. Dit kan alleen maar als je samenwerkt. Alleen is dit onmogelijk. En ongezellig. Toen we kinderen kregen, hebben we ook meteen liefdevolle opvang voor de kinderen geregeld. Dit is echt van levensbelang om je niet constant een slechte ouder te voelen  [