Build your showreel

Wie ben jij als maker? Hoe ziet jouw visitekaartje eruit? Samen met regisseur Erwin van den IJssel ga je aan de slag tijdens deze eendaagse cursus.

Programma

​De masterclass is gericht op het maken van een showreel die precies laat zien wie jij als maker bent. Wat zijn verschillende keuzes die gemaakt kunnen worden binnen edit, geluid, het maken van een intro – en hoe dragen ze bij aan een uniek visitekaartje? In de masterclass gaan we de showreel niet behandelen als zomaar een edit van werk, maar als een werk op zich. In de ochtend bespreken we wat een showreel effectief maakt, en kijken we naar bestaande reels die het net wat anders hebben aangepakt. Vervolgens krijgt je tijd om een plan te maken op grond van je eigen ambities.

Hoe zie je een intro voor je, hoe pak je de edit aan, hoe ga je met geluid om – en vooral: waarom past dit bij jou? Deze plannen bespreken we vervolgens met de gehele groep.

Aan het einde van de dag heb je een goed plan van aanpak voor het maken van je eigen showreel. Daarnaast heb je hopelijk een beter beeld van de keuzes die je kunt maken in het presenteren van jezelf – waarin het niet alleen gaat om ‘hoe val ik op?’, maarvooral ‘hoe doe ik het op een manier die precies laat zien wie ik ben?’ 

Benodigdheden

Gemaakt werk! Hoe meer, hoe beter. Ook als het niet beweegt, een onafgemaakt testje is, of als het maar om een halve seconde gaat in een langere animatie of film. Als je er trots op bent, neem het mee!

Docent

Erwin is een freelance reclame-regisseur gericht op conceptuele, visual storytelling met een nadruk op design. Zijn werk is vaak een mix van meerdere disciplines, waarin live action wordt gecombineerd met 2D of 3D animatie, visual effects of typografie. In de laatste jaren heeft Erwin commercials geregisseerd voor Adidas, National Geographic, Chanel, Red Bull en meer.

Aanmelden Build your showreel

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?