5x waarom het creatieve vak zit te springen om een leven lang leren

In een sollicitatiegesprek met een creatief merk ik het meteen. Of hij of zij gepassioneerd is, een eigen signature heeft, snel kan schakelen. Karakter en ervaring dus. Een braaf opgebouwd cv? Een diploma? Heel eerlijk, tof als je dat gehaald hebt (want: doorzetter), maar voor mij niet zo belangrijk. Liever kijk ik dan naar iemands vrije tijd. Dat je cameraman bent en jezelf in het weekend ook vastbijt in documentairefotografie, bijvoorbeeld.

Kijk, dan voel ik de liefde voor creatie. Wat iemand kán is voor mij doorslaggevend, niet het papiertje.

Blij verrast las ik onlangs dit artikel in Het Financieele Dagblad. Een pleidooi voor het skillspaspoort, een ‘nieuw cv’ dat aan terrein wint. Ook om flexibeler op de arbeidsmarkt inzetbaar te zijn. Ja, dat vraagt om een andere mindset. Van professionals, werkgevers en het onderwijs. En nee, daar zijn we nog niet.

Ik merk een flinke kloof tussen wat bijvoorbeeld stagiaires kunnen (of niet, als ik eerlijk ben) en waar bureaus behoefte aan hebben.

Daar schrik ik soms van. Het is dé reden dat we bij REDRUM drie jaar geleden REDUCATIONS hebben opgericht. De eerste inhouse creative academy van Nederland, modulair opgebouwd. Korte, praktische opleidingen van maximaal een half jaar. Te mixen en matchen. Van Digital Compositing tot Copywriting. Klassikaal onderwijs, gegeven door een docent die elke dag bezig is met zijn vak.

Binnen een halfjaar heeft een student tien praktijkopdrachten op zak, gecreëerd vanuit verschillende stijlen. En dus een gevarieerd portfolio waar de stijl eigen handtekening al zichtbaar is.

Want juist die portfolio, daar schort het vaak aan bij de reguliere opleidingen. Alles valt of staat met de stage, zo lijkt het. Daar moet ‘het’ gebeuren. Maar dat is te beperkt, vind ik. Kom je toevallig bij een heel klein tv-station terecht, dan bouw je veel minder gevarieerde skills op dan bij een reclamebureau, werkend voor verschillende accounts.

Het zou fantastisch zijn als reguliere, multimedia opleidingen ook het modulaire leren omarmen, beter passend bij de praktijk en de groeiende behoefte aan het skillspaspoort.

Waarom dit volgens mij keihard nodig is:

  1. Morgen kan alles anders zijn. Programma’s, trends, social media – de updates en innovaties buitelen over elkaar heen. In een traditioneel, vierjarig curriculum wordt dat vaak lastig bijgebeend. Ook de wereld kan er in één klap totaal anders uitzien. Kijk naar corona. Niemand zag dit aankomen. Een leven lang leren wordt alleen nog maar belangrijker in het continu veranderende creatieve vak.
  2. Meer specialisten, graag. Onze generalisten zijn onmisbaar, we koesteren ze. Toch onderscheidt een studio zich met specialisten - naast de generalisten. Ook freelancers hebben meer marktwaarde als ze zich specialiseren. Bij een reguliere opleiding bedenk je vaak pas na vier jaar waarin je je specialiseert. Te laat, veel te laat. Dan mis je de aansluiting met de behoefte in de markt en sta je daar met je diploma.
  3. Betere match met talent en passie. Ik zie toptalent dat na drie jaar staat te trappelen voor the real stuff, maar dat vierde jaar nog moeten ‘uitzitten’. Of andersom: harde werkers met minder talent die zich door de studiejaren heen buffelen en daarna wat anders gaan doen. Ook is het aantal drop-outs na het eerste jaar nog altijd aanzienlijk. Zonde. Met een modulair aanbod merk je veel sneller of iets bij je past. En wil je op je vijftigste een nieuwe carrière? Dan heb je geen zin om jarenlang naar school te hoeven. Na een stevige, halfjarige opleiding heb je een basis waarop je door kunt ontwikkelen. Als je de smaak te pakken hebt, plak je er gewoon nog een opleiding achteraan.
  4. Conceptdenken is here to stay. Je ziet nu al dat meer marketingafdelingen eigen creatieven aannemen, in house dus. Zij vragen daarvoor conceptskills, kunnen meedenken in de breedte van campagnes. Dat moet je leren. Krijg je bij ons de opdracht om een bewegend kopje koffie te animeren? Dan bepaal jij hoe dit eruit ziet. Creative minds never sleep. En vertaal dit dan ook even door naar bijvoorbeeld TikTok of een tv-commercial. Alles in één.
  5. Alleen online learning is lastig. Superspecialistische technieken voor bijvoorbeeld Houdini of character animation leer je op dit moment vooral online. Naast ons bestaat er geen klassikaal aanbod. De die hards struinen dus continu online tutorials af. Maar juist dit soort newskool programma’s leer je heel goed oldskool met veel feedback. Met een docent. Onze docenten staan slechts twee dagen per week voor de klas, verder werken ze in het veld. Aan opdrachten, voor klanten.

Natuurlijk, ik begrijp best dat het reguliere onderwijs niet één-twee-drie hierop kan overschakelen. MBO- en HBO-opleidingen zitten vast in een overheidskader. Dus soms schuilt achter een keuze een verplichting.

Misschien denk je nu: leuk en aardig Carlijn, maar je wilt toch het liefst dat elke creatief bij Reducations zijn opleiding volgt? Yep, uiteraard. Maar ik vind dit vak te bijzonder, te boeiend voor navelstaarderij. Onvergetelijke verhalen creëren we samen, waar je je vaardigheden ook vandaan hebt. Als de stempels maar in je skillspaspoort staan.