AI Academy

Een nieuwe generatie aan creatieve AI-tools biedt concepters, copywriters en designers een scala aan ongekende mogelijkheden. Weleens gehoord van text-to image, DALLE-2, Midjourney en Dreambooth? In- en outpainting, Make-a-scene, Stable Diffusion, Alpaca of ChatGPT?

Het zijn allemaal nieuwe tools en technieken die je in staat stellen om creatiever, sneller, weirder, verrassender en vernieuwender samen te werken; alles met de kracht van kunstmatige intelligentie. Hoe gebruik je deze nieuwe tools? Wat moet je van de ‘achterkant’ weten? Waar passen ze in je creatieve proces? Wanneer word je er een betere designer van? Ontdek het allemaal in twee praktische lessen, waarbij je direct de tools gaat gebruiken.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Kennismaking met AI: definities, concepten, jargon, beloften en gevaren voor creatieven.

  • Ethiek, bias en content creatie; Generative AI in context van het creative proces.

  • Tools try-out: AI voor tekst, illustratie, beeld (foto, 3D) en video.

  • Gastcollege + practicum 'Promt engineering (IO, DALL-E).

Aan het eind van deze cursus loop je de deur uit met een prototype en neem je deel aan een online terugkomsessie die bestaat uit een demo 'work in progress' om feedback van docenten en peers te ontvangen. Daarna presenteer je je nieuwe werk aan bureau's en geinteresseerden; met personal vision statement: 'AI & I...'

Docent

Laurens Vreekamp is UX designer, journalist en sprint facilitator. Hij werkte tot voor kort als News Lab Teaching Fellow bij Google en is voormalig Docent van het Jaar aan de Hogeschool Utrecht. Hij is schrijver van het boek The Art of AI, mentor bij het Stimuleringsfonds v/d Journalistiek, host van de Youtube show Future Journalism Today LIVE waarin hij innovators in journalistiek uit Europa interviewt en schrijft de wekelijkse nieuwsbrief Super Vision.

Als researcher, docent en designer werkte hij o.a. met RTL Nieuws, Nu.nl, Isobar, Icemedia en de KRO-NCRV.

Aanmelden AI Academy

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?