AI Academy

Een nieuwe generatie aan creatieve AI-tools biedt concepters, copywriters en designers een scala aan ongekende mogelijkheden. Weleens gehoord van text-to image, DALLE-2, Midjourney en Dreambooth? In- en outpainting, Make-a-scene, Stable Diffusion, Alpaca of ChatGPT?

 

 

Het zijn allemaal nieuwe tools en technieken die je in staat stellen om creatiever, sneller, weirder, verrassender en vernieuwender samen te werken; alles met de kracht van kunstmatige intelligentie. Hoe gebruik je deze nieuwe tools? Wat moet je van de ‘achterkant’ weten? Waar passen ze in je creatieve proces? Wanneer word je er een betere designer van? Ontdek het allemaal in twee praktische lessen, waarbij je direct de tools gaat gebruiken.

De volgende onderdelen komen aan bod:

  • Kennismaking met AI: definities, concepten, jargon, beloften en gevaren voor creatieven.

  • Ethiek, bias en content creatie; Generative AI in context van het creative proces.

  • Tools try-out: AI voor tekst, illustratie, beeld (foto, 3D) en video.

  • Gastcollege + practicum 'Promt engineering (Nadia Piet, DALL-E).

Aan het eind van deze cursus loop je de deur uit met een prototype en neem je deel aan een online terugkomsessie die bestaat uit een demo 'work in progress' om feedback van docenten en peers te ontvangen. Daarna presenteer je je nieuwe werk aan bureau's en geinteresseerden; met personal vision statement: 'AI & I...'

Docent

Laurens Vreekamp is UX designer, journalist en sprint facilitator. Hij werkte tot voor kort als News Lab Teaching Fellow bij Google en is voormalig Docent van het Jaar aan de Hogeschool Utrecht. Hij is schrijver van het boek The Art of AI, mentor bij het Stimuleringsfonds v/d Journalistiek, host van de Youtube show Future Journalism Today LIVE waarin hij innovators in journalistiek uit Europa interviewt en schrijft de wekelijkse nieuwsbrief Super Vision. Als researcher, docent en designer werkte hij o.a. met RTL Nieuws, Nu.nl, Isobar, Icemedia en de KRO-NCRV. A.I op een creatieve en unieke manier toepassen in je werkveld? Meer dan alleen meevaren op de hype? In 2 dagen leer jij deze razendsnel ontwikkelende technologie naar eigen hand zetten. Meld je dus snel aan!

Nadia Piet studeerde in 2018 af in Amsterdam Business Innovation bij Inholland na het proberen van verschillende studies. AI jaren geleden (7 jaar) kwam Nadia voor de eerste keer in aanmerking met Artificial Intelligence bij uitwisseling in Valencia. Ze kwam een conferentie bijwonen en het kwartje viel toen ze zich realiseerde hoe ingrijpend deze technologie  toen zou worden voor ons huidige heden en de jaren die ons te wachten staan. Nadia vindt het belangrijk dat er een creatieve gedachtestroming zich ging bemoeien met de technologie. Met haar eigen bedrijf is ze een eigen community gaan opbouwen die begon uit het publiceren van artikelen en toolkits. Op een dag zou ze dolgraag een AI gegenereerde animatie film willen maken, maar dit zal eerst nog tot in details worden uitgevogeld. Naast een crea-AI-bea zijn heeft Nadia een talent voor nail-art en is ze veel te vinden in de yogastudio. Verder houdt ze veel van koken en pittig eten . 

Aanmelden AI Academy

  • Bij een betaling in termijnen nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Let op! Je schrijft je hierbij definitief in voor de opleiding. Dit betekent dat je een betalingsplichting aangaat en officieel staat ingeschreven.

Oeps! Nog niet alles is goed ingevuld, kijk je het nog even na?