2D Motion Design

6 lessen | 2D Motion Design is the sh*t! Word lid van een snelgroeiende gemeenschap binnen de animatie-industrie en ontdek jouw talenten!

Programma

Het programma 2D Motion Design is een schat voor startende en aspirant motion designers in je ontdekkingsreis tot professional. Een uitdagende After Effects dieptestudie; waarin de meest essentiële praktische vaardigheden en een efficiënte project workflow centraal staan. 

In 6 lessen doorlopen we samen stapsgewijs de grootste geheimen van de industriestandaard software AfterEffects, waarbij shape layers & shape modifiers, effects & stylization, morphing, lettering & logo animation en character animation de revu passeren!

Aaneensluitend laten we zien hoe je met de combinatie van deze smaakvolle ingrediënten een sterrenmaaltijd serveert. Oftewel, de perfecte kickstart voor een glansrijke carrière in motion design!

Leuk en aardig, maar nu concreet: 

  • Je verruimt je kennis van Adobe's meest funky programma After Effects
  • Leert deze kennis te vertalen naar het zelfstandig uitvoeren van een opdracht (ka-ching) 
  • Claimt je plek binnen de motion design community 
  • Bouw je aan jouw portfolio door meerdere weekopdrachten 
  • Krijgt levenslang gratis toegang tot onze masterclasses 
  • Bent super dichtbij de praktijk dankzij film- en animatiestudio REDRUM

Na afronding van de 2D Motion Design Academy heb je verregaande kennis van de software After Effects. Je hebt de daaraan corresponderende kennis om (animatie)theorie om te zetten in praktijk en op basis hiervan zelfstandig een volledige (klant)opdracht uit te voeren met een eigen handtekening.

Toelating en benodigdheden

Aan de opleiding 2D Motion Design worden geen specifieke vooropleidingseisen gesteld. Deze opleiding is tevens aan te raden als vervolg op de Animation Academy. Qua benodigdheden is een geschikte laptop vereist (check hier de specs) inclusief een eigen Adobe After Effects licentie. 

Docent

Nick Olijslager werkt als 2D motion designer bij film- en animatiestudio REDRUM, vanuit waar hij zich vrij navigeert door de industrie. Houdt van keyframes en value graphs en wil via REDUCATIONS deze liefde verspreiden. Zijn werk is te vinden op Instagram onder de naam @nick_konqueso.